Webbyrån Zalster har skapat ett nytt verktyg för optimering av Instagram Ads

2015-07-27

Webbyrån Zalster har skapat ett nytt verktyg för optimering av Instagram Ads

Instagram Ads är en ny annonstjänst som har lanserats på världens största och mest använda fotodelningsstjänst. Tjänsten finns för tillfället bara tillgänglig i USA, men en lansering i Sverige är planerad inom den närmaste framtiden, möjligtvis redan under hösten.

I väntan på att den nya annonskanalen kommer till Sverige har den nystartade webbyrån Zalster som målsättning att bli ledande experter inom tekniken. De är för tillfället den enda byrån som är helt specialiserade på Instagrams nya annonsverktyg, och har tagit fram en algoritm som ska hjälpa kunder att optimera avkastning tjänsten.

- Vi har en stor passion för all form av optimering inom onlineannonsering, men fastnade i Instagram Ads på grund av dess stora attention på användarens skärm. Aldrig förut har man på användarens villkor kunnat annonsera mobilt, med ett ägandeskap på 100 procent av skärmen”, säger Axel Storckenfeldt på Zalster, i en artikel på Breakit.se.

Algoritmen är utformad för att direkt kunna kopplas upp mot verktyget Instagram Ads när det lanseras i Sverige. Inför lanseringen har de nu arrangerat en konferens under namnet Instaday som kommer genomföras i september. Där ska de utbilda företag i annonsverktyget och visa hur man kan få ut så mycket som möjligt av den nya kanalen på egen hand.

Förutom Zalster själva kommer också Lisa Tellbe, en erfaren instagrammare med över 410 000 följare på tjänsten, berätta om hur hon upplever Instagram Ads och vad verktyget kan innebära för företag. Bland annat genom att presentera vilken typ av bilder som får bäst effekt och störst spridning,  samt hur man når ut med kommersiella budskap utan att kunden avvisar det som en annons.

Konferensen kommer genomföras vid tre tillfällen i september i år. Den första konferensen är den 15 september i stockholm, och senare anordnas den även i Göteborg och Malmö.

Relaterad läsning: Hur man kombinerar konvertering med sökmotoroptimering