Skydda dig mot inbrott under resan med larmsystem anslutet till app

2015-07-02

En avkopplande semesterresa erbjuder en perfekt möjlighet för inbrottstjuvar. Nära 7 000 inbrott anmäldes under semestermånaderna, juni, juli och augusti, under 2014. Och oron för att bli drabbad av inbrott under semestern finns hos 44 procent av svenskar, enligt en undersökning på YouGov.

Nya smarta appar gör det inte bara möjligt för dig att hitta ett hem, de kan också hjälpa dig att skydda det. Ny modern teknik gör det nämligen möjligt för dig att bevaka hemmet via mobiltelefonen. Många larmföretag erbjuder numera larmsystem som är direkt kopplade till din smartphone eller surfplatta via sina egna säkerhetsappar. Avancerade system med digitala lås gör det även möjligt för användare att låsa och låsa upp dörrar på distans, så att ingen obehörig får tillgång till hemmet.

I en press release från Verisure Smart Alarms berättar de kort om vilka möjligheter tekniken erbjuder, och informerar dessutom om flera saker du kan göra för att säkra ditt hem när du är bortrest. Tipsen består bland annat av att säkra huset genom att se till att alla dörrar och fönster är låsta med ordentliga lås.

Andra tips är att göra huset oattraktivt för inbrottstjuvar. Det kan man göra genom att se till att värdesaker inte syns genom fönster, och få huset att se bebott ut. Till det kan man ta hjälp av grannar, vänner och familj, genom att informera om att du är bortrest och be om hjälp att hämta din post, använda dina sopkärl eller parkera bilar och cyklar på din uppfart. Andra tips är att placera skor utanför ytterdörren, lämna barnens leksaker framme i trädgården och att se till att lampor tänds på kvällen genom elsystem med timer.

Slutligen rekommenderar de även ett ordentligt larmsystem med app, så att man kan hålla koll på hemmet även när man är borta.

Läs hela press releasen här: http://mb.cision.com/Main/5387/9796132/395068.pdf